Pomagajte svojemu najstniku pridobiti podjetniška znanja in veščine, ki mu bodo prišla prav v življenju.

Tridnevni Lisac&Lisac podjetniški kamp za najstnike

Starši želimo svojim otrokom vse najboljše. Želimo jih čim bolje pripraviti za čas, ko bodo zapustili varno okolje ožje družine. Prej ali slej se bodo morali postaviti na svoje noge in v življenju nekaj početi.

Morda bodo naši otroci zaplavali v podjetniške vode, morda tudi ne. V vsakem primeru so prodaja, marketing in poznavanje poslovanja podjetij znanja, ki bi jih morali imeti vsi.

Vemo pa, da v naših šolah otroci zelo malo izvejo o psihologiji prodaje, marketingu, financah, bilancah, o tem, kako funkcionirajo podjetja. Veliko več se učijo o zgradbi rastlinske celice, vektorjih in starih Grkih … Saj veste, vsa ta znanja so bolj salonsko koristna in vprašanje je, kdaj, koliko in komu bodo prišla prav.

Preprosto vprašanje – zna vaš otrok sam izpolniti UPN plačilni nalog, poslati priporočeno pošiljko s povratnico, izračunati ceno brez DDV-ja ali ceno izdelka pred popustom?

Podjetniška znanja in veščine koristijo vsakomur in bi jih morali obvladati vsi – lastniki podjetij in vsi zaposleni v podjetju.

Res je tudi, da bi vsak podjetnik lahko svojim otrokom sam pojasnil, kaj in kako v poslu. Otroci se lahko veliko naučijo že samo z opazovanjem. Ampak svojega otroka učiti in naučiti kar koli, sploh ni lahko. Saj veste, če svojega otroka učite smučati, igrati šah ali kar koli drugega, vas bo poslušal in ubogal bistveno manj kot na primer trenerja ali inštruktorja, ki prihaja od drugod.

Za vse starše, ki želite, da se vaši najstniki in najstnice naučijo osnov podjetništva, prodaje in marketinga, smo pripravili poseben počitniški program.

Tridnevni kamp, na katerem bomo v vašem najstniku zanetili podjetniško iskrico in ga opremili s potrebnim in uporabnim začetnim znanjem in veščinami. Vedel bo veliko, veliko več kot njegovi vrstniki in kristalno jasno mu bo, od kod prihaja denar, kako kroži in kako poslujejo podjetja.

Zagotavljamo, da bo bivanje na kampu prijetno, saj se bo v družbi vrstnikov v prijetnem in varnem okolju zabaval, družil in učil. Zavedamo se, da z zgolj z navdušenjem staršev nad programov naš cilj ne bo dosežen – program mora biti všeč vašemu najstniku. V družbi vrstnikov se bo v prijetnem okolju zabaval, družil in učil.

»Kje ste bili do sedaj? Svojega bi takoj prijavil, samo sedaj je že prestar, pri tridesetih je malo prepozno,« so besede mojega prijatelja, ki sem mu povedal za program. Čas hitro beži in otroci hitro rastejo. Kot bi mignil namesto igračke v otroškem vozičku v sobi sedi najstnik, ki s slušalkami na glavi igra Fortnite. Še malo, pa bodo tudi najstniška leta mimo (v tem primeru je morda dobro, da čas tako hitro beži, kajneda?)

O svoji udeležbi na kampu v poletnih terminih so povedali:

  • “Družba je bila ful dobra. Žuranje je blo uredu 🙂 Voditelji ful uredu. Hrana tkotko. Sobe uredu. Savne ful hudo. Nauču sm se zlo dost.”
  • Minus je kratek kamp, plus, da je bilo čisto vse zabavno izpeljano, tudi učenje.
  • “Na kampu mi je bilo všeč pozno spanje, FirmaKids in dobra hrana, ni pa mi bilo všeč, da je kamp trajal samo tri dni.”
  • Všeč so mi bile vse aktivnosti na kampu – escape room, FirmaKids, Aleševa predavanja, streljanje z lokom, paintball. V bistvu ne znam povedati, kaj mi ni bilo všeč.

Podrobnosti o programu, datumih, pogojih in ceni

Kje?

V občinah Kostel in Osilnica. Približno sto kilometrov iz Ljubljane, ob reki Kolpi. Zakaj? Ker gre za lepe in premalo poznane slovenske kraje, ki jih vaš najstnik najverjetneje sploh še ne pozna, zagotavljajo pa zelo primerno okolje za učenje in zdravo, aktivno bivanje.

Kdaj?

Med poletnimi počitnicami:

22. – 24. julij 2020, ZASEDENO

24. – 26. avgust. 2020, še nekaj prostih mest

Program?

Za vašega najstnika bomo skrbeli ves čas. Približno tretjina časa bo zapolnjena z razvedrilom, športom in zabavo (rafting, kolesarjenje, paintball, zipline, kopanje, escaperoom …), preostali čas pa bomo na njim prijazen in razumljiv način podajali marketinške, prodajne in podjetniške vsebine (poslovne igre, simulacije, predavanja, delavnice, ogled filmov in pogovor o filmu).

Podroben program je na voljo vsem, ki se boste resno zanimali oziroma prijavili. Program vodi mag. Aleš Lisac, pomagali mu bodo člani ekipe Lisac&Lisac ter zunanji sodelavci.

Investicija?

Tridnevni program, dve nočitvi, vsi obroki, gradivo, seminarji, delavnice, zabava in razvedrilo za 290 EUR + DDV.

Ali vi in vaš najstnik izpolnjujete pogoje?

Če imate najstnika (torej otroka, starega med 11 in 17 let) in je pripravljen na svojo prvo podjetniško avanturo ob Kolpi, ste dobrodošli.

Kako se prijavite?

Pošljite prijavnico ali pokličite na 040 77 10 77.

Potrjujem, da se moji podatki lahko hranijo v skladu z GDPR in se uporabijo za povratno kontaktiranje glede prijave.