Od česa je odvisen uspeh prodajne ekipe?

Nekateri podjetniki, tudi svetovno znani, so govorili, da bodo zaradi pojava interneta in vseh s tem povezanih programov, aplikacij in drugi orodij, prodajalci postali nepotrebni. Kupci lahko že danes večino potrebnih informacij o izdelku ali storitvi dobijo na spletu.
Ali to pomeni, da prodajalcev ne potrebujemo več? Govorimo o prodajalcih, ki prodajajo končnim kupcem, in o tistih, ki prodajajo podjetjem. Prodajalce seveda potrebujemo. Podjetje brez dobrih prodajalcev ne bo uspešno. Res pa je, da se je vloga prodajalcev spremenila. Sedaj ni njihova glavna vloga predstavljanje izdelkov in storitev, temveč ustvarjanje takšnega odnosa s strankami, da bodo kupile pri njem in ne kje drugje.
Informacij na trgu je vedno več, vse je dostopno na spletu. Je pa tudi konkurenca vse močnejša, kupci imajo večjo izbiro. Prav zato so prodajalci danes še bolj potrebni, njihova vloga pa še pomembnejša, kot je bila v preteklosti.
Podjetja potrebujejo dobre, odlične prodajalce. Takšne, ki so pripravljeni na izzive modernega časa.
Od česa je odvisen uspeh prodajne ekipe in s tem tudi podjetja?
Veliko je dejavnikov, ki vplivajo na uspeh. Najpomembnejši med njimi pa je vzdušje v podjetju in v prodajni ekipi. Podobno kot v športu. Igralci in trenerji zmagovalnih ekip vedno govorijo o tem, da je klima v ekipi odlična. Da se vsi razumejo med seboj in si pomagajo. Da radi igrajo skupaj. Vzdušje je torej zelo pomembno. In kdo naredi pravo vzdušje?
Vedno je prvi, ki je odgovoren za vzdušje, vodja. Za njim pa tudi vsi drugi posamezniki. Vzdušje se vedno gradi od zgoraj navzdol. Odličen vodja ve, kako mora delati s svojimi prodajalci, da bodo radi delali, da bodo produktivni in da bosta morala in vzdušje v ekipi zmagovalna.
Obstaja kakšen hiter in učinkovit način za izboljšanje vzdušja v podjetju?
Obstaja. Pravi vodje ne vodijo s pomočjo mailov ali pretirane uporabe podatkov iz CRM sistemov. Vodje so na terenu skupaj s prodajalci. Vodje vedo, da je najslabša oblika komunikacije elektronska pošta. Telefon je nekoliko boljše orodje, sestanki v živo so odličen način za komuniciranje z zaposlenimi, obstajata pa še dva veliko boljša načina. Pomaga, če člani ekipe skupaj kaj pojedo in občasno skupaj prespijo!
Prav ste prebrali, če skupaj prespijo.
Ekipa, ki se odloči dan ali dva preživeti v okolju zunaj svojih pisarn, bo začutila poživitev. Člani bodo mentalno spočiti in motivirani za nove podvige. Zakaj spremeniti okolje?
Zakaj je teambuilding v novem okolju odlična ideja?
Ker smo ljudje najbolj dovzetni za spremembe, če so izpolnjeni trije pogoji:
Novo okolje, dober mentor – učitelj in trdna volja, odločenost za spremembo.
Zakaj?
Ker je Kostel za večino nekaj novega in še neodkritega. Vsi bodo veselo pripovedovali o novi izkušnji. In ker vas čaka vrhunsko vodenje in točno takšen program, kot ga potrebujete in si ga želite.
Zaupajte nam, kaj res želite in potrebujete, mi pa vam bomo povedali, kako vam lahko pomagamo. Samo če bomo 100-odstotno prepričani, da imamo za vas pravi program, prave rešitve, se bomo dogovorili za sodelovanje. Pokličite 080 1509.
BUSINESS WELLBEING KOSTEL | Kostel Slovenija
In še eden izmed naših svežih poslovnih teambuilding prijemov.
V vsaki ekipi je treba gojiti umetnost kakovostnega sobivanja
Srečali boste tudi naše domače živali in videli boste koze, mangulice, ovce, konja … svobodno živeče v naravi. Razumeli boste, kako nastane kakovostno sožitje med človekom in živalmi, ki se vedno veselijo našega obiska in naše družbe, pustijo se božati. Zakaj se tako obnašajo? Ker smo z njimi pogosto v stiku, ker je ta stik intenziven in ker z njimi dobro ravnamo. Za konec še eno pomembno sporočilo za vse vodje. Odnosi s člani vaše ekipe se vsak dan izboljšujejo, ostajajo enaki, ali pa se slabšajo. Vse je odvisno samo od vaših dejanj, od vašega načina dela z ekipo.
Dovolite, da vam pomagamo iz vaše ekipe ustvariti še boljšo, bolj motivirano in zmagovito ekipo. Dobrodošli v Kostelu.