Aleš je direktor podjetja Lisac&Lisac in je v slovenskem poslovnem prostoru poznan predvsem kot marketinški strokovnjak, svetovalec in predavatelj, ki je o marketingu in prodaji predaval več kot 160.000 udeležencem različnih seminarjev in delavnic, v 13 državah po svetu. Redno svetuje podjetjem iz več kot 100 različnih panog in predava študentom na več slovenskih fakultetah.

Pred tremi leti se je z družino preselil v Kostel ob reki Kolpi, kjer so živeli njegovi stari starši. Svoje poslovne aktivnosti umerja in dopolnjuje z življenjem na deželi, še posebej ga veseli mini kmetovanje, saj del skrbi z veseljem namenja tudi svoji čredi koz in pujsov mangulic.

Kostel je (pre)malo poznana slovenska pokrajina ob reki Kolpi in meji s Hrvaško, ki se lahko pohvali zlasti s čudovito in neokrnjeno naravo, potrebuje pa svež gospodarski zagon. Zato se je Aleš odločil nekaj svojih poslovnih dejavnosti preusmeriti v Kostel in tako je nastal projekt Business Wellbeing Kostel, ki združuje poslovno izobraževanje in dobro počutje podjetnikov v lepem okolju.